Welkom op de website van de Wervikse Wandelsport Vereniging, met de meest recentste informatie over onze club. Als wandelclub zijn we aangesloten bij de overkoepelende federatie WANDELSPORT VLAANDEREN onder lidnummer 5061. Tevens zijn we lid van de Wervikse Sportraad.

Wandelen wint nog dagelijks aan belangstelling. Ons hoofddoel is elkeen aan het bewegen = wandelen te brengen. Onze leden bieden we de mogelijkheid om een gans jaar lang te laten genieten van georganiseerde wandelingen over het hele landsgedeelte. Ieder lid heeft hierbij de vrijheid om zelf te bepalen hoe dikwijls en waar hij gaat wandelen. Zelfs organiseren we op geregelde tijdstippen talrijke activiteiten. Hou deze site in het oog, voor de meest recentste info!

de gaperstocht - ZONDAG 22 JANUARI 2023

De gloednieuwe polyvalente zaal van het gemeenschapscentrum Gilwe is deze keer de plaats van afspraak. Parcoursmeester van dienst Frans klaarde het opnieuw om niet minder dan 5 afstanden aan te bieden gaande van 4, 8, 12, 18 en 24km.Deze winterse wandeling langs verkeersluwe wegen leidt ons doorheen het Geluwse platteland. De langere afstanden gaan richting Kruiseke, met een rustpost in De Knippelaar.
 

Memorial march of peace-  ZONDAG 19 MAART 2023

Eén van de favoriete tochten van de Wervikse wandelaar kon ook dit jaar niet op onze planning ontbreken. Opnieuw is Mesen het decor van deze mooie tocht met afstanden van 4, 6, 12, 18 en 24km. Parcoursmeester van dienst is deze keer Danny Bruninx.Ja, een nieuweling in onze werking (al heeft hij al rustposten voor ons bemand). Met een verse blik op de kaarten heeft hij het glooiend landschap van de kleinste stad van België verkend. De tocht gaat vanaf de 12km naar Wijtschate. De 18 en 24km doen ook Wulvergem aan. We rekenen op een eerste mooie lentedag. Duimen!
 

Wandelen met frans op donderdagvoormiddag

Vanaf oktober start Frans opnieuw met de groepswandelingen. Principe: we verzamelen op de aangegeven startplaarts. Om 9u30 stipt starten wij voor een wandeling van zo'n 7km (anderhalf uur).
  • Deelnemen is gratis.
  • Elke wandelaar is verzekerd.
  • Op voorhand inschrijven hoeft niet.
  • Goede wandelschoenen zijn aangeraden!
Alle data op een rijtje:
Datum    Startplaats
Donderdag 6 oktober Wervik – De Moriaen
Donderdag 13 oktober   Zonnebeke – Polygoonbos – De Dreve
Donderdag 20 oktober Beselare – Kerk
Donderdag 27 oktober Dadizele – Basiliek
Donderdag 3 november     Geluveld – Kerk
Vrijdag 11 november Wervik Wandelt – GC ‘t Schooltje – Ter Hand
Donderdag 17 november G.C. De Knippelaar – Kruiseke: voorwandeling Herfsttocht
Donderdag 24 november Geluwe – Kerk
Donderdag 1 december  Mesen – Stadhuis
Donderdag 8 december Comines Ten Brielen – Kerk
Donderdag 15 december Zandvoorde – kerk
Donderdag 22 december   Waasten – parking langs de Leie
Donderdag 29 december   Menen – Ons Dorp – Kerk