Wandelen een "gezonde" sport voor jong en minder jong ... zoveel is zeker. 

Doorheen het jaar organiseren we tiental wandelingen, dewelke de mooiste plekjes van Wervik , de Leievallei en het hinterland van de Tabakstreek aandoen. Om deel te nemen aan onze wandelactiviteiten hoef je geen lid te zijn van onze wandelclub. Als niet-aangesloten vragen we weliswaar €2/persoon. Leden krijgen een korting (€0,5). Onze georganiseerde wandelingen vind u in de rubriek wandeltochten

Hoe deelnemen :

  1. Je kan vrij starten tussen de opgegeven starturen (bv. 8 - 15 u.). Een inschrijvingskaart kan je bekomen in de startplaats van de wandeltocht.

  2. Als niet-Lid ontvangt u een inschrijvingskaart, waarvan het luik 'inschrijfkaart' ingevuld in de startbus (nabij de uitgang) moet gedeponeerd worden. Het  luik 'controlekaart' neemt u  mee op je wandeltocht. Voor Leden laten hun lidkaart scannen en ontvangen op die manier hun  'controlekaart'.

  3. Wandelen is eenvoudig en gebeurt op eigen tempo. Je kiest ter plaatse een afstand (bv. 6 km, 12 km, ...) en volgt de speciale wandelpijltjes. Op regelmatige tijden is een 'rustpost' voorzien. Daar kan je even pauzeren en iets eten of drinken vooraleer je verder stapt. Hier laat je ook telkens het luik 'controlekaart' afstempelen. 

  4. Ongeacht welke afstand je kiest, steeds kom je op het einde in de startzaal terug. Daar kan je al dan niet je persoonlijk wandelboekje laten afstempelen, en er eventueel nog wat uitrusten na de tocht.

Teneinde het sociale clubgebeuren te bevorderen voorzien we voor onze leden, jaarlijks een aantal busuitstappen. We wandelen meestal in een minder gekende streek bij bevriende wandelclubs.  Voor de kostprijs van € 10/persoon (inschrijving wandeling inbegrepen) geniet je een ganse dag zorgeloos wandelplezier.  Het busreizen programma 2020 tref je hier. Geniet van het ledenvoordeel: reis vijf keer mee en geniet gratis van een zesde reis !! 

In de vakantie periode vertoeven onze clubleden in het buitenland. Jaarlijks voorzien we een zevendaagse wandelvakantie. Zo reisden we reeds naar de Haute-Savoie in Frankrijk, naar Tirol in Oostenrijk? Val d'Anniviers in Zwitserland , Winterberg in Duitsland; enz.

In september staat een gezellige verrassingsreis op het programma. Wandelen, bezoek, gezellig tafelen, uitstapje en wat animatie gaan er hand in hand. Zo ontdekten we reeds een andere kant van Brugge, proefden we bolussen in Zeeland, verkenden we de Clairmarais in Frans-Vlaanderen, degusteerden we bubbels in de Champagnestreek .... 

Ons wandeljaar wordt afgesloten met een gezellig ledenfeest ... gaande van een koffietafel tot een heus diner. Onze verdienstelijke leden worden jaarlijks in de watten gelegd met een waardevol geschenk.  Een leuk onderonsje , dat gepaard gaat met wat danspasjes of een leuke clowneske act ... 

Geen wandelorganisaties zonder medewerkers. Ter bedanking voor de vrijwillige inzet voorzien we elk jaar een medewerkersetentje.