Tweedaagse uitstap naar de Champagnestreek en Verdun

VRIJDAG 13 EN ZATERDAG 14 MEI 2022

Zoals beloofd maken we dit jaar onze uitgestelde tweedaagse uitstap naar de Champagnestreek (omgeving Epernay en Reims). Tijdens onze terugreis brengen we een beklijvend bezoek aan de slagvelden rond Verdun.

We vertrekken op 13 mei om 6 uur vanaf de gekende opstapplaatsen (Wervik en Geluwe). Onderweg nemen we (een verplichte) pauze, tijd dus voor een koffie. Om 10 uur worden we verwacht in het gloednieuwe bedrijf van de Tonnellerie de Champagne-Ardennes in Cauroy-les-Hermo, (ooit getoond in Vive le Vélo). Daar wordt ons uiteengezet hoe een vat en/of een fust geboren wordt uit een 200 jaar oude eikenboom. Na het bezoek zetten we koers naar het restaurant Aux Délices des Papilles in Cormontreuil. In de namiddag gaan we de champagnetoer op. We zijn te gast bij de familie Grellet in het mooie dorpje Cuis waar ons gezelschap op een unieke rondleiding in het ambachtelijk bedrijf getrakteerd wordt. We degusteren zowel in de kelder als op de begane grond.  Vanzelfsprekend is er daar ook aankoopmogelijkheid. Bij mooi weer maken we nog een wandeling doorheen de wijngaarden. Daarna gaat het richting Dizy waar we in het hotel Bagatelle de nodige tijd nemen, na een lekker aperitief, voor een uitgebreid avondmaal (voorgerecht, kaas en dessert worden in buffetvorm gebracht. Het hoofdgerecht serveert men aan tafel.

De tweede dag vertrekken we na een deugddoend ontbijt om 8.30 uur richting Verdun. Daar heeft in 1916 de bloedigste veldslag uit W.O.I plaats gevonden. We houden halt in Romagne sous Montfaucon voor een bezoek aan het Amerikaans kerkhof. Onderweg worden alle plaatsen van belang van het nodige commentaar voorzien. Het driegangen middagmaal nemen we in het hotel-restaurant Les Orchidées in Verdun.

Daarna gaat het richting Douaumont voor een bezoek aan het Ossuaire (het knekelhuis) en een geleid bezoek aan het grootste fort rond Verdun, le Fort de Douaumont.

Na dit bezoek is het tijd om de terugreis aan te vatten. Langsheen de autostrade nemen we nog de tijd voor een mogelijke avondhap.

De volledige reis wordt gegidst door Luc, die ons tijdens de vorige verrassingsreis heeft begeleid en die er ook dit keer een zeer mooi programma heeft van gemaakt.

De prijs voor deze 2-daagse bedraagt € 190 per persoon met een meerprijs van € 20 voor wie single wil slapen.

Voor deze prijs krijgen jullie:

  • De heen- en terugreis met comfortabel bus van Cars St Christophe
  • Verblijf met 1 overnachting Hotel Bagatelle
  • Alle maaltijden ( vrijdagmiddag/vrijdagavond/ontbijt op zaterdag/zaterdagmiddag)
  • 2 dagen begeleid door de gids Luc
  • Alle toegangsgelden (Tonnellerie/ fort)
  • Champagnedegustatie
  • Zakgeld voor chauffeur en gids

De inschrijving kan slechts gebeuren door onderstaande strook in te vullen en te bezorgen aan Martine vóór jullie de storting doen van het totale bedrag van 190€ /per persoon (of 210€ voor singles) op het rekeningnummer van onze club WSV Wervik IBAN  BE65 8600 0291 1796 met vermelding “2-daagse Epernay – Verdun” tegen uiterlijk 25 april 2022

En wederom de eerste zullen erbij kunnen zijn!