19de Memorial March of Peace - zondag 15 maart 2020

15-03-2020 07:00

Ingaande op de instructies van de hogere overheid en de wandelfederatie wordt

deze tocht GEANNULEERD!

Deze 19de editie van de Memorial March of Peace gaat deze keer richting Ploegsteert en Wulvergem. Het wordt een wandeltocht waar de  Oorlog en Sport elkaar vinden.

Volgende  afstanden worden er aangeboden: 4-6-12-18-24km.  De wandelaars die voor de 6km kiezen, volgen een parcours met een doortocht door het Iers Vredespark. Voor de andere afstanden gaat het richting het Henegouwse Ploegsteert.

Sport

Wie Ploegsteert hoort denkt misschien direct aan Frank Vandebroucke en aan de Plugstreets uit Gent Wevelgem. We bewandelen 5 stroken Plugstreets goed voor een 4 tal km: een schitterend eerbetoon aan de slachtoffers die in de Westhoek vielen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Wij zorgen voor extra bepijling voor zij die de rustplaats van Frank Vandenbroucke  wensen te bezoeken (150 meter van de rustpost).

Oorlog

'Traces of war', oftewel de sporen van de oorlog, met het 'Peace Village' en het 'Christmas Truce Monument', dat ons doet herinneren aan de Kerstbestanden van 1914, toen Britten en Duitsers uit hun loopgraven kropen om een partijtje voetbal te spelen. Door het Cheersbos gaat het naar de rustpost in Ploegsteert. De 12km keert terug richting het zeer mooie Berks Cementry Extension monument. En door het park Plugstreet 14-18.

De 18-24km gaan richting Wulvergem. Als extraatje krijgen de 24km wandelaars De 'Pool of Peace' voor de voeten. Via het Ploegsteertbos en de Rozenberg komen ze terug samen en in de verte kunnen we al de Sint Niklaaskerk en de  Vredestoren waarnemen. We wandelen uiteindelijk door het Iers Vredespark naar de startzaal.

Dus zeker voor elks wat wil en dus zeker noteren in jullie agenda.

Een verslag van onze vorige 'Mesentocht' leest u in de wandelgazette hier.

INFO

Startplaats: Ontmoetingscentrum, Korte Mooiestraat - 8957 MESEN.

Starturen: van 7u tot 15uur

Afstanden 4 - 6 - 12 - 18 - 24km