32ste Gaperstocht / zondag 13 januari 2019

13-01-2019 07:30
 
   

32ste Gaperstocht - zondag13 januari 2019    

Startplaats: Vrije Basisschool De Graankorrel Beselarestraat 33, 8940 Wervik(Geluwe).

Starturen: van 7u30 uur tot 15 uur

(Opgelet! Wij respecteren het voorziene startuur.)                                                                         

Aankomst vóór 17 uur

Afstanden: 6-12-18-24-32 km.

 

De eerste tocht van 2019, ingericht door WSV Wervik, gaat traditioneel van start vanuit Geluwe. Het wordt een mooie winterwandeling doorheen Gilwe en omstreken. 

Geluwe, het Gapersdorp bij uitstek, kondigt zich aan als de poort van een bekoorlijke
en rustige landbouwersgemeente. De Geluwse hoogten vormen een vertakking van de Heuvellandse getuigenheuvels. Vandaar dat de Gapersgemeente de ideale
uitvalbasis vormt voor een afwisselende landschapswandeling, doorsneden door
tientallen beekjes en discreet opgestelde kapelletjes.

De 6-12 km, beide toegankelijk voor kinderwagens, wandelen richting het Voske, 't Zwaantje en de Stok naar een nieuwe rustpost in de hoeve "Ter Stock". Dit is een van de oudste hofsteden van Geluwe. Bij de Geluwnaeren is deze hoeve vooral bekend als zijnde Cardoens. Het is  al de zesde generatie van de familie Cardoen die hier woont. Enkele jaren terug werd een schuur omgebouwd tot een klein feestzaaltje.

De 18-24-32 km wandelen eerst richting de Koelenberg en de Schiethoek naar de rustpost in de school van Kruiseke.

De 24-32 km krijgen hier een lus op de vele onverharde wegeltjes van het Menokke-ruiterpad en het Kruiseke-wandelpad. Even piepen over de taalgrens zit er ook bij.

Na een 2de maal de rustpost in Kruiseke bezocht te hebben wandelen ze samen met de wandelaars van de 18 km terug richting Geluwe. De 32 km verlaten ons eventjes voor wat extra veldwerk om dan samen ook de rustpost in de hofstede "Ter Stock" aan te doen.

Na de rustpost "Ter Stock" verlaten de 6 km ons om zo via een korte weg terug naar het centrum van Geluwe en de startplaats te wandelen.

De 12-18-24-32 km wandelen eerst richting de Koekuit (Menen).  Ze nemen daar een goed bewandelbare veldweg. Verder gaat het richting de drukke Menenstraat om zo ook terug in het centrum van Gilwe te komen.

De wandelaars die gekozen hebben voor de 32 km krijgen hier nog een laatste stukje onverhard op het Reutelbeekpad. Eenmaal terug bij de wandelaars van de andere afstanden gaat het terug richting de startzaal.

Nu nog hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn en met een winterzonnetje erbij kunnen jullie genieten van onze 32ste Gaperstocht en op het einde in de startzaal van een lekker hapje, een drankje of een heerlijke Picon.