42° Tabakstocht / zondag 23 september 2018

23-09-2018 07:00

Unieke zwerftocht door het land van de korenakkers, met rustige en afwisselende omloop door het domein De Balokken, de Leievallei, een stukje Henegouwen en ook even de Franse grens over. Gratis bezoek aan het Tabaksmuseum.                                                                    

Voor de 42ste maal zal Wervik op 23 september as. het decor vormen van de Tabakstocht.  De Tabakstede zal gekleurd worden met wandelgrage deelnemers van heinde en verre. Een unieke zwerftocht  door het land van “ den toebak “,  de Leievallei en de uitlopers van de Heuvellandse getuigenheuvels zal elkeen vast bekoren.  ‘ The Golden River ‘, een benaming die de Leie overhield aan de florerende vlasnijverheid, neemt navenant de bovenhand.  Reeds van ver waakt de imposante Sint-Medarduskerk over de Wervikse slapers.  Dit prachtig Middeleeuws erfgoed is  in de namiddag gratis te bezichtigen.

Het natuurdomein “ De Balokken “, uitgebreid met een speelbos, hondenweide en vernieuwde Leiemeers biedt een enig zicht op de Leievallei, de robuuste Sint-Medarduskerk  en de molenwieken van de Brikkemolen.  Langs de nieuwe brug, met het kunstwerk “ de blauwer en de kommies “,  bereiken we het  Tabaksmuseum.  Pik er zeker de unieke tentoonstelling “ Het Tresoor van het Tabaksmuseum “ mee.  Gratis toegankelijk voor alle deelnemers.  

In de ruime aankomsthal zorgt een sfeervol muziekdeuntje, onze beroemde Franse Picon,  een fris getapt streekbier of allerlei lekkers voor  het totaalplaatje. 

Samen met Vayamundo en Wandelsport Vlaanderen vzw stappen we meer voor gelukkige mensen in een betere wereld. Het WalkOn-label staat garant voor een kwaliteitsvolle wandeling met respect voor natuur en milieu waarbij we stappen langs de talrijke toeristische troeven van onze stad. 

Iedereen is van harte welkom  …  gratis versnapering voorzien voor elkeen (zolang de voorraad strekt).