18de Krokustocht / dinsdag 26 februari 2019

26-02-2019 07:30

Eind februari staan we alweer present voor een heerlijke midweekse wandeling. Vanuit de ruime zaal Oosthove presenteren we voettochten van 6-12-18 km waarbij men in alle rust kan genieten van het landschap rond het natuurgebied ‘ De Balokken ‘ , de oevers van de Leie en zelfs een prachtig stukje natuurwandelen in de tabakstreek.

De Krokustocht kent een rustige aanvang , waarbij de kleine typische groene landschapselementen volop aan bod zullen komen.

Lus 1: trekt naar Laag-Vlaanderen. Hier kunnen wij volop genieten van de Leievallei met mooie zichten op Frankrijk.

Lus 2: Met lus 2 wippen wij de Franse grens over waar wij kunnen smullen van al het groen van de "Franse Berg" en de rustige landelijke wegen.

Lus 3: leidt naar de rand van de nieuwe Parkbegraafplaats en het natuurreservaat “ De Balokken “, een 36 ha groot park  geklemd tussen de nieuwe en de oude Leie.  Het halfopen karakter van het domein biedt talrijke mooie uitzichten op de Leievallei.  De statige Sint-Medarduskerk waakt als een baken boven de stad .  In den Grooten Moriaen houden wij rust.

Deze Krokustocht afsluiten zonder te nippen van een wel heel lokaal aperitiefje op basis van sinaasextract zou zonde zijn. Maar opgelet, het drankje PICON genaamd kan ook gevaarlijk zijn en de tongen laten rollen. Consumeer dus met mate of is het met "moaten".

INFO :

Inschrijving : Zaal Oosthove, Speiestraat 32 - 8940 WERVIK

Starturen : 7.30 - 15.00 u.

Afstanden : 6 - 12 - 18 km

Deelname : € 1,1 leden - € 1,5 niet-leden