17° Krokustocht / dinsdag 27 februari 2018

27-02-2018 07:30

Eind februari staan we alweer present voor een heerlijke midweekse wandeling. Vanuit de ruime zaal Oosthove presenteren we voettochten van 6-12-18 km waarbij men in alle rust kan genieten van het landschap rond het natuurgebied ‘ De Balokken ‘ , de oevers van de Leie en zelfs een prachtig stukje natuurwandelen in de tabakstreek.

De Krokustocht kent een rustige aanvang , waarbij de kleine typische groene landschapselementen van de Laagmeersen volop aan bod zullen komen.  

Aan de andere kant van de stad leiden de wandelpaden naar de vallei van de Hoge Plankenbeek.  Knotwilgen, elzenbroek , struweel vormen de hoofdtoon.  Aan de rand van de nieuwe Parkbegraafplaats wenkt het natuurreservaat “ De Balokken “, een 36ha groot park  geklemd tussen de nieuwe en de oude Leie.  Het halfopen karakter van het domein biedt talrijke mooie uitzichten op de Leievallei.  De statige Sint-Medarduskerk waakt als een baken boven de stad .  De Briekemolen

We trekken naderhand langs de “ Golden River “ , een naam dewelke herinnert aan de destijds florerende vlasnijverheid op de Leie.  Maak van de gelegenheid gebruik om het Nationaal Tabaksmuseum te bezoeken. Je ontdekt er de magische wereld van het tabaksfenomeen. 

 Tijd om het laatste stukje van deze groenrijke Krokustocht aan te vatten.  De Leieboorden brengen je langsheen de statige St-Medarduskerk, een der parels in het Vlaamse landschap. Een heerlijke wandelpromenade gekleurd met heel veel groen , schaduwrijke zit– en keuvelhoekjes leiden naderhand opnieuw naar de heerlijkheid Oosthove.  Het was alhier dat de heren van Wervik regeerden over de Tabaksstede.

Deze Krokustocht afsluiten zonder te nippen van een wel heel lokaal aperitiefje op basis van sinaasextract zou zonder zijn. Maar opgelet, het drankje PICON genaamd kan ook vervaarlijk zijn en de tongen laten rollen. Consumeer dus met mate of is het moaten. 

 

INFO :

Inschrijving : Zaal Oosthove, Speiestraat 32 - 8940 WERVIK

Starturen : 7.30 - 15.00u

Afstanden : 6 - 12 - 18 km

Deelname : € 1,1 leden - € 1,5 niet leden

Contact : wsv.wervik@telenet.be 

Parcours :