Antwerpse wandeldag - Schorrestappers Boom

12-04-2015 07:30

Noteer alvast 12 april as. in uw wandelagenda. Die dag staat wandelclub De Schorrestappers Boom garant voor een wandeling langs de groene pracht van de Rupelstreek.  De 1ste     Kleiputtentocht vormt daarenboven de Antwerpse provinciale wandeldag.

Samengevat verloopt het parcours over de regio Boom, Reet, Rumst, en Terhagen. In de heimat van de Schorrestappers zelf bewonderen we de tot natuurgebied uitgegroeide oude kleiputten met een flinke portie bos en heide, de beklimming naar de hooggelegen oriëntatietafel met bij open weer prachtige vergezichten over gans de Rupelstreek.

In Boom wandelen we door het Provinciaal Recreatie Domein '' De Schorre '', met zijn verrassende verscheidenheid aan wandelwegen. Het domein zelf is de laatste jaren zeker bekend van Tomorrowland , een wereldvermaarde dansfestival dat in juli doorgaat. Daarnaast zullen de wandelaars genieten van het gemeentelijk park alsook het nog origineel in takt zijnde natuurdomein '' put N '', gelegen midden een rustig woongebied. En niet te vergeten, de mooie wandelesplanade langs de Rupel.

Al naargelang de gekozen afstand laten we de deelnemers dan verder genieten van de oude kleiputten rond Terhagen, het uitgestrekte en vooral bosrijke Predikherenhoevebos, natuurdomein het park van Reet, het Reukenspad en de groene polders van Aartselaar en – niet te vergeten – de prachtige Rupeldijk, waar de echte natuur nog rustig en welig tiert.

Kortom : een 'boeketje Rupelstreek' op z'n mooist ! Langsheen tal van mooie plekjes, via rustige wandelwegen, landelijke paadjes alsook uitgelezen dijken en vele natuurgebieden.

Alweer een heerlijke busuitstap om niet te missen !