West-Vlaanderen Wandelt - 43ste Tabakstocht zondag 22 september 2019

22-09-2019 07:00

Beste wandelliefhebber,

Door "Wandelsport Vlaanderen" werden wij uitverkozen om de provinciale wandeldag 2019 voor West-Vlaanderen te organiseren.

Wij doen dit graag ter gelegenheid van onze Tabakstochtdie wij dit jaar voor de 43e maal inrichten.

Opnieuw staan wij met onze ganse ploeg enthousiaste medewerkers klaar om jullie gastvrij te ontvangen.

Wij beginnen met te zorgen voor een fraai parkoers in de Leievallei en de volle natuur met zijn bonte fauna en flora.

Alle afstanden wippen Frankrijk binnen via onze mooie nieuwe brug over de Leie, om dan via een vroegere arbeiderswijk van Noord-Frankrijk en het gezellig wandelbrugje over de oude Leiearm het gebied van de Balokken te bereiken. Wij verlaten de Balokken langs het voetgangersbrugje over de "nieuwe" Leie. Als je het brugje bijna over bent dan moet je even naar links kijken waar je het kunstwerk "De Blauwer", ontworpen door oud-Wervikaan Jan Desmarets, kunt zien.

Van hieruit trekken wij naar het Nationaal Tabaksmuseum waar het parkoers even doorloopt en dat je met je deelnemersbewijs van onze Tabakstocht die dag gratis mag bezoeken. Zeker een bezoekje waard, want hier wordt de geschiedenis van het rijke tabaksverleden van Wervik uit de doeken gedaan.

Ook onze imposante Sint-Medarduskerk, die hier domineert, is in de namiddag gratis te bezoeken.

De langere afstanden zoeken de Kruiseekse hoogten op en de langste afstanden krijgen er nog een stapje door Laag-Vlaanderen bij.

Zo kan iedereen aan zijn trekken komen. Ook de niet-aangesloten, liefhebbers van een wandeling, zullen wij van harte verwelkomen.
Kom maar eens kennis maken met de wandelsport, bij uitstek een zeer gezonde
sport.

Deze tocht gaat in samenwerking met Vayamundo die op deze tocht vertegenwoordigd zal zijn met een actie voor kinderen en minder-mobile wandelaars. Wij zorgen op deze tocht dan ook voor een KID's-wandeling waar wij de kinderen een beetje zullen verwennen. En zoals je op de folder kunt lezen wandelen kinderen onder de 12 jaar gratis.

Verder is deze wandeling opgenomen in het WalkOn-wandelcriterium 2018. Door jouw deelname aan deze tocht draag je een steentje bij om het sociaal engagement van deze werking te steunen. Van het inschrijvingsgeld dragen wij hiervoor een deeltje af.

En, eens terug in de startzaal, kan je genieten van onze heerlijke Picon, een fris biertje of ander drankje en een hapje om de inwendige mens weer aan te sterken, en dit alles onder een lustige muzikale omlijsting.

Iedereen van harte welkom en zolang de voorraad strekt zorgen wij voor een gratis versnapering.

 

                                                            INFO

 

Inschrijving : De Graankorrel, Magdalenastraat 29, Wervik

 

Starturen : van 7.00 tot 15.00u

 

Afstanden : 6 - 12 - 15 - 21 - 28 - 35 - 42 km

 

Inschrijving :  leden € 1.1 - niet-leden € 1.5

kinderen jonger dan 12 jaar: gratis

 

Contact : wsv.wervik@telenet.be