25° Barbecuetocht / vrijdag 13 juli 2018

13-07-2018 07:00

 

Zin om wat vakantiesfeer op te snuiven  aan de hand van een gezellige wandeling ? Trek dan bewust uw wandelschoenen aan op vrijdag 13 juli  om deel te nemen aan onze aantrekkelijke Barbecuetocht.   Vanuit het Gemeenschapshuis De Knippelaar staan we garant voor een landelijke zomerse wandeling in het licht glooiend Leie-landschap. De wandeldag afsluiten doen we middels een overheerlijke barbecue.

Meteen een keurige aanvang van deze Barbecuetocht. Waarna, eenmaal de behuizing achter ons gelaten, het open landschap van de Wervikse Tabakstreek  zich ontsluit. 

De florerende tabaksteelt van weleer heeft inmiddels flink ingeboet , maar wie goed uitkijkt zal her en der wel nog de geuren van drogende tabak , een oude tabakseest en het tabaksverleden opsnuiven.  Via rustige veld– en andere wegen leidt de route langs enkele majestueuze hoeven die ooit deel uitmaakten van de Kasselrijen van Kortrijk en Ieper.  Hoeven om te proeven …  van al dat lekkers die onze streek die bieden heeft.

Maar evenzeer van enkele mooie uitzichten op de Leievallei en  de voorbodes van de nabije Heuvellandse getuigenheuvels.  Op de grens van Ten Brielen-Comines wenken de wieken van Soetes Molen.  Ook Wervik kende vroeger maar liefst vijftien molens,  vandaag blijven er nog twee over : de Briekenmolen aan het Tabaksmuseum en de Ma Campagne molen.  Laatste verkennen we op het einde van de wandeling.

De kleine doorsteek van Wallonië leidt naar de groene contouren van Zandvoorde.  Terwijl de langste afstand geniet van een verademende wandellus langs de Zandvoorde– en Gasthuisbossen, vatten de 15km stappers de terugweg aan.  Het zogenaamde Jacques Breldorp wordt er geruild voor een stukje provinciale Kruiseke wandelroute.  Ook hier is het tabaksverleden nooit veraf.  De naam ‘ De Hooghen Busschen ‘ laat vermoeden dat we op het hoogste punt van Wervik vertoeven.  Neem beslist de tijd om u te vergapen aan het gevarieerd panoramisch landschap en een kijkje te nemen aan de prachtig gerenoveerde tabakshoeve met oude eest en duiventil.  Langs veld en kouter stappen we verder  tot de geuren van een rijkelijke Wsv Wervik barbecue u tegemoet komen.   Geniet eerst van onze enige echte ‘ Frans Picon ‘ als aperitief. Waarna een heerlijk streekbiertje of wijntje met een lekker stukje vlees (tegen democratische prijs) deze heerlijke wandeldag ideaal afsluiten.

INFO

Inschrijving : De Knippelaar - Hoogland - 8940 WERVIK/KRUISEKE

Starturen : van 8.00 tot 16.00u

Afstanden : 6 - 12 - 18 & 24km

Inschrijving :  leden € 1.1 - niet leden € 1.5

Contact : wsv.wervik@telenet.be