West-Vlaanderen Wandelt - 43ste Tabakstocht zondag 22 september 2019

22-09-2019 07:00

Door Wandelsport Vlaanderen vzw werden we uitgekozen om de regionale wandeldag “West-Vlaanderen Wandelt 2019” te organiseren. We doen dit ter gelegenheid van de Tabakstocht die we voor de 43ste keer organiseren.

Opnieuw staan wij met onze ganse ploeg enthousiaste medewerkers klaar om u gastvrij te ontvangen. Wij beginnen met te zorgen voor een fraai parcours in de Leievallei, het heuvelrijke Kruiseke en de landelijke wegen van 'Hilwe' (Geluwe).

Sport, natuur en cultuur serveren wij u tijdens deze tocht die start richting Sint-Jozefskerk. Behalve de korte afstand gaat het verder richting Kruisekemolen. Kruiseke is dan weer weggelegd voor de afstanden vanaf 15 km, terwijl de kortere afstanden richting rustpost Oosthove gaan. Even uitblazen in de Knippelaar in wijk Hoogland (Kruiseke). Wie voor de marathonwandeling koos (35 of 42km) kan in Kruiseke genieten van het uitzonderlijk mooie Kruisekepad. De 15 km keert terug naar Oosthove, terwijl vanaf de 21 km het Menokkeruiterpad wordt gevolg om zo de rustpost Ter Linde in Geluwe te bereiken. Last but not least, verlaten wij de Gapersgemeente om zo Oosthove te bereiken. De wandeling leidt ons nog door het recreatiegebied de Balokken, dat wij verlaten langs het voetgangersbrugje over de “nieuwe” Leie. Als u het brugje bijna over bent dan moet je even naar links kijken waar je het kunstwerk “De Blauwer”, ontworpen door oud-Wervikaan Jan Desmarets, kunt zien. Het parcours loopt even door het Nationaal Tabaksmuseum die je met je deelnemersbewijs van onze Tabakstocht die dag gratis mag bezoeken. Zeker een bezoekje waard, want hier wordt de geschiedenis van het rijke tabaksverleden van Wervik uit de doeken gedaan.

Nog een extraatje voor de cultuurliefhebber: onze imposante Sint-Medarduskerk is in de namiddag gratis te bezoeken.

Trek uw stoute schoenen aan en kom kennis maken met de wandelsport, bij uitstek een zeer gezonde sport. Wij maken er nog eens een ontdekkingstocht van: wedden dat u als “Wervikaan” plekjes zult ontdekken die u niet kende!

Deze wandeling is opgenomen in het WalkOn wandelcriterium 2019. Hierbij wilt Wandelsport Vlaanderen  focussen op de problematiek van het zwerfvuil i.s.m. Mooimakers en betrachten voor ieder deelnemend WSVL-lid een WALKON-boompje te planten op Vlaams niveau. Ook het promotieteam van Mooimakers met de figuurtjes sigaret, blik en rotte appel zijn de dag zelf aanwezig.

En, eens terug in de startzaal, kan je genieten van onze heerlijke Picon, een fris biertje of ander drankje en een hapje om de inwendige mens weer aan te sterken, en dit alles onder een lustige muzikale omlijsting.

En voor onze kinderen jonger dan 12 jaar hebben wij ook een verrassing in petto. Langs een parcours van ongeveer 4 km kunnen zij op zoek gaan naar een vermist persoon. En bij het slagen wacht hen op het einde van de rit nog een geschenkje. Deze opdracht kunnen zij natuurlijk in samenwerking met mama, papa, broers, zussen, familie uitvoeren.

Iedereen van harte welkom en zolang de voorraad strekt zorgen wij voor een gratis versnapering.

Inschrijving : Sportcomplex De Pionier, Gosserieslaan, Wervik

Starturen : van 7.00 tot 15.00u