Een bijna volle bus reed ons naar het noord-oosten van onze provincie, met name naar Ruiselede. De Molenstappers hadden daar hun Lente- en bossentocht. Wie de langere afstanden heeft gedaan heeft een stevige plensbui over zich gekregen, maar geen gezeur, de pannekoek en de Keite (streekbier gebrouwen in Ichtegem) maakten dit allemaal goed.
De namiddag hadden wij voorbehouden om de brouwerij Strubbe in Ichtegem te bezoeken. Na een rondleiding doorheen het familiale brouwerijtje, één van de allerlaatste familiale brouwerijtjes in ons bierminnend Vlaanderen, konden wij degusteren van één van hun specialiteiten: Keite Tripel, Ichtegems Grand Cru, en Ichtegems Oud Bruin. Voor de bierliefhebber een moeilijke keuze. Ik had een six pack Ichtegems Grand Cru mee naar huis: een typisch rood-bruin bier met een aangename verfrissende zurigheid. Het is een bier van hoge gemengde gisting, 24 maanden gerijpt op eikenhouten foeders. 'k Heb er varkenswangetjes mee klaargemaakt. En of dit lekker is...
Ons fotoalbum vind u hier.