Start to walk: drie bepijlde wandelingen, de hele zomerlang beschikbaar.

27-06-2020 08:04

In samenwerking met de sportdienst van Stad Wervik heeft onze parcoursmeester Eddy Six gezorgd voor een drietal bepijlde wandelingen. Gedurende de hele zomervakantie (juli, augustus) kunt u aldus toch nog genieten van een wandeling.

1) De Gaper gezinswandeling van 3,6km in centrum Geluwe. De wandeling start ter hoogte van het Gapersmonument. We wandelen door het Gemeentepark,voorbij de sporthal Ter linde gaat het naar een nieuwe weg en verkaveling, via wat tegelpaadjes komen we uit op de soms drukke Dadizelestraat die we kort volgen, om zo naar de groene long van Geluwe te wandelen, langs de visvijver en de groene wandelpaadjes doorheen de wijk, om zo langs het Reutelbeekpad te komen en zo terug naar het nieuw rust en verzorgingstehuis Ter Beke.

 

Download gpx.

 

2) De tweede wandeling is die vanuit de Triamant in de Wervikstraat, dit is ongeveer een 900m van het centrum, dus zeker voor een wandelaar te voet te doen, gewoon naar de lichten gaan daar rechtaf en daar dan de weg richting wervik volgen en na een 600 tal meter vind je de Triamant. Deze wandeling is 7,6 km met de naam Veldentocht. Deze natuurwandeling brengen jullie langs enkele veldwegels, met enkele veldkapelletjes richting Kruiseke.

 

Download gpx.

 

3) De derde wandeling van 6,7 km start vanuit Wervik aan de Oosthoeve langs de Speiestraat. Deze kreeg de naam Bas Flandre. Het wordt een zwerftocht richting Menen, op rustige wegels, een stukje van het Menokkeruiterspad en we komen terug langs De Golden River.

 

Download gpx.